Bluehost Recenzija

Jeste li znali da Bluehost ima više od 2 milijuna web stranica?

To je puno.

Imati tako veliku bazu kupaca dovoljan je dokaz da rade nešto ispravno. Njihovo vrijeme rada je pouzdano, brzine poslužitelja su dobre, a svi njihovi planovi hostinga sadrže korisne značajke za početnike i posrednike.

Bluehost također ima korisničku podršku 24 sata dnevno i 7 dana u tjednu plus telefonsku podršku, a vi ih možete sigurno isprobati s 30-dnevnim jamstvom povrata novca.

Međutim, postoji i nekoliko loših strana, poput viših cijena obnove i nekih ograničenja najjeftinijeg plana.

Sve naše recenzije temeljimo isključivo na stvarnim podacima kao što su produženje rada, brzina i cijena.

Stoga, bez daljnjih odlaganja, pogledajmo pobliže Bluehost i saznajmo mogu li oni pružiti visokokvalitetnu uslugu hostinga web stranici koja vam je potrebna.

Opće informacije i pregled hostinga


Naša Ocjena

BRZINA:713 ms  
bEZPREKIDNI RAD:99,95% 
PODRŠKA:24/7 chat uživo, telefon, e -pošta, baza znanja
APLIKACIJE:WordPress, Joomla, Drupal, phpBB i više od 75+ projekata otvorenog koda
OSOBINE:Nemjerljiva propusnost, jedna web stranica, 50 GB prostora za pohranu, besplatna domena prve godine, besplatni SSL certifikat i CDN, stručnjaci za neželjenu poštu, privatnost domene, 30-dnevno jamstvo povrata novca, WordPress Instalacija jednim klikom
PLANOVI HOSTINGA:Dijeljeni, WordPress, VPS, prodavači i namjenski
PRIJENOS STRANICE:Jedna WordPress web lokacija besplatno
CIJENE:Već od 2,95 USD mjesečno (obnavlja se 8,99 USD mjesečno)

Prednosti korištenja Bluehost hostinga


Bluehost postoji od 2003. godine, pa imaju puno iskustva da znaju što čini uslugu hostinga izvrsnom.

Njihove uvodne cijene su pristupačne, korisnička podrška je lako dostupna i korisna, a uz vaš plan hostinga dobivate mnoge korisne značajke. Osim toga, pružaju pouzdano vrijeme rada i velike brzine poslužitelja.

Pogledajmo detaljnije jake strane Bluehosta.

1. Dobar radni vijek kroz 12 mjeseci (99,95%)

Vrijeme rada jedan je od najkritičnijih aspekata pri odabiru web hostinga – uostalom, ako je vaša web stranica neispravna, korisnici joj ne mogu pristupiti. Dakle, dosljedno vrijeme neprekidnog rada trebalo bi biti jedan od vaših glavnih prioriteta kada gledate hosting usluge.

Nakon pregleda mnogih web hostinga, naše mjerilo za “dobro” vrijeme neprekidnog rada je 99,93%. U idealnom slučaju, ne želimo vidjeti ništa manje od toga.

Dobra vijest je da Bluehost lako nadilazi ovo mjerilo, udobno održavajući naše testno mjesto aktivnim 99,95% vremena u posljednjih 12 mjeseci . Ukupno vrijeme zastoja bilo je nešto manje od pet sati tijekom cijele godine.

2. Brzo učitavanje stranice (713 ms)

Googleovo istraživanje pokazalo je:

“Kad je vrijeme učitavanja stranice manje od 1 sekunde, vjerojatnost da će posjetitelj ostati na stranci se povećava za 32% .”

To znači da je vjerojatnost da će posjetitelji napustiti vašu web lokaciju 32% veća u slučaju spore stranice . I samo se pogoršava s duljim vremenom učitavanja stranice.

Nadalje, Google je više usmjeren na indeksiranje prvo na mobilnim uređajima. To znači da i vašu web lokaciju treba optimizirati za korisnike mobilnih uređaja, inače gubite promet.

U svakom slučaju, spora web stranica gotovo uvijek znači manji promet i, prema tome, niže prodajne brojke. Dakle, odmah nakon produženja rada vrijeme učitavanja stranice druga je najvažnija stvar koja može omogućiti uspjeh vaše web stranice.

3. Niske uvodne cijene (2,95 USD/mj.)

Zadane cijene Bluehosta počinju od 2,95 USD mjesečno, što je početna cijena od redovne cijene od 8,99 USD mjesečno.

Međutim, dobra je vijest da smo uspjeli dogovoriti dogovor s Bluehostom za naše čitatelje koji početnu cijenu još više spušta na 2,75 USD .

Za ovu cijenu dobivate gotovo sve što vam je potrebno za jednu web stranicu . To uključuje 50 GB SSD prostora za pohranu, neograničena propusnost, besplatni SSL certifikat i još mnogo toga. Dakle, dobili biste prilično dobru vrijednost za cijenu, plus njihovo dosljedno vrijeme neprekidnog rada i brzinu učitavanja stranice.

Ipak, najjeftiniji plan ima nekoliko ograničenja s kojima nismo sasvim zadovoljni – ali o tome kasnije.

4. Paketi sa sigurnosnim opcijama i značajkama

Budući da je Bluehost jedna od “najjeftinijih” opcija na tržištu, drago nam je vidjeti da su dobri u kritičnim sigurnosnim opcijama i značajkama.

Već s najjeftinijim planom, Bluehost pruža vašoj web stranici besplatni SSL certifikat. Također imate pristup sjajnim značajkama poput besplatnog CDN-a (Cloudflare), instalacije WordPressa jednim klikom, više CMS integracija i dodatnih dodataka za e-trgovinu.

Planovi više razine dolaze s dodatkom Spam Experts, zaštitom privatnosti domene i sigurnosnim kopijama poslužitelja. Također, dobivate naprednije sigurnosne značajke kao što je SiteLock, koji pomaže u sprječavanju napada zlonamjernog softvera.

Codeguard je još jedan oblik zaštite, koji pruža dnevne sigurnosne kopije tako da možete poništiti prethodne verzije web stranice, u slučaju hakiranja.

5. Jednostavan za korištenje

Neki od web hostinga koje smo vidjeli mogu se smatrati najboljima samo ako ste napredni korisnik. No, Bluehost je odličan i za početnike.

Njihov korisnički portal intuitivan je i čist (iako smo iskusili da je s vremena na vrijeme pomalo spor). Raspored cPanel upravljačke ploče čini Bluehost još lakšim za korištenje. Početnici mogu jednostavno instalirati i pokrenuti WordPress putem cPanela. Sve što trebate učiniti je u većini slučajeva klik.

Ako ne želite koristiti WordPress, možete započeti i s izradom web stranice s alatom za izradu web stranica (poput Weeblya ili Drupala). Predložak tada možete prilagoditi samo povlačenjem i ispuštanjem elemenata na stranici.

Bluehost također ima značajke za napredne korisnike koji žele koristiti svoj kod za izradu web stranice.

6. 30-dnevno jamstvo povrata novca

Bluehost nudi 30-dnevno jamstvo povrata novca sa svim svojim planovima hostinga.

Možete isprobati uslugu da biste se sami uvjerili u njihovu izvedbu i zatražiti povrat novca ako niste potpuno zadovoljni. Ipak, imamo nekoliko riječi opreza.

Prema uvjetima Bluehosta , ovo jamstvo jamči:

 • Povrat možete ostvariti samo na cijenu web hostinga, a ne na bilo koje druge proizvode poput domena ili drugih dodataka.
 • Bluehost bi oduzeo 15,99 USD ako u svoj plan unesete besplatni naziv domene.
 • Bluehost ne vraća nikakve zahtjeve nakon 30 dana.

To nije baš politika bez pitanja kao što smo vidjeli od nekih hostinga. Zato prije prijave provjerite slažete li se s ovim točkama.

7. 24/7 korisnička podrška

Bluehost pruža 24/7 korisničku podršku putem chata uživo, telefona i e -pošte. Povrh toga, oni imaju ogromnu bazu znanja prepunu odgovora na česta pitanja i korisnih informacija.

Isprobali smo njihovu opciju chata uživo, a iskustvo je bilo ugodno.

Brzo smo dobili odgovore na naša pitanja, a predstavnik je bio upućen. Naravno, neki su se odgovori činili kopiranima, no sljedeća su pitanja dovela do improviziranih i korisnih odgovora.

8. Jedan besplatni WordPress prijenos web mjesta

Ako već imate web lokaciju i želite se prebaciti na Bluehost plan hostinga, ova pogodnost je za vas.

Bluehost je tek nedavno počeo nuditi besplatan prijenos web stranice sa svim svojim planovima.

Ova besplatna usluga ipak ima nekoliko uvjeta. Prvo, web mjesto mora biti WordPress mjesto. I drugo, morate zatražiti migraciju unutar prvih 30 dana nakon registracije s planom hostinga.

Sve što trebate učiniti je kontaktirati njihov tim za korisničku podršku i slijediti njihove upute. Prijenos obično traje oko 1-3 radna dana.

9. Službeni preporučeni hosting od strane WordPress.org

WordPress je najčešće korišten CMS na tržištu – ~ 44% cijelog interneta izgrađeno je s WordPressom.

Može se slobodno reći da oni imaju mjerodavnu riječ kada je riječ o hosting rješenjima. WordPress službeno preporučuje samo tri hosting partnera za korištenje s WordPress web lokacijom.

Naravno, za izradu WordPress web stranice možete koristiti gotovo sve pružatelje web hosting usluga. No, činjenica da je Bluehost jedan od rijetkih službeno priznatih partnera ohrabruje.

Nedostaci korištenja Bluehost hostinga


Bluehost ima sjajne pogodnosti za svoju uslugu hostinga, ali postoji i nekoliko nedostataka.

Iako smo sretni što vidimo tako niske uvodne cijene, stope obnove mogu postati pomalo velike.

Pogledajmo pobliže ove nedostatke.

1. Više stope obnove

Najbolji način da dobijete najnižu moguću cijenu hostinga je unaprijed plaćanje za jednu, dvije ili čak tri godine unaprijed. Prosječna mjesečna cijena se smanjuje, ali obvezujete se i na stotine dolara unaprijed.

Budite sigurni, možete koristiti 30-dnevno jamstvo povrata novca da biste dobili povrat novca ako vam se njihova usluga ne sviđa. Međutim, nakon što početno trajanje plana prođe, možete očekivati ​​nagli porast stopa.

Pretpostavimo da se obvezujete na najjeftiniji plan za tri godine, a to je 2,75 USD mjesečno. Nakon početnog razdoblja, cijena obnove sljedećeg razdoblja počinje od 8,99 USD mjesečno uz trogodišnje obvezivanje.

2. Najjeftinija ograničenja plana

Najjeftiniji plan zajedničkog hostinga Bluehosta dolazi s nekim teškim ograničenjima.

Možete imati samo jednu web stranicu, prostor za pohranu je ograničen, a jedina sigurnosna značajka koju dobijete je besplatni SSL certifikat. Dakle, ako imate više web stranica ili želite veću sigurnost, morate se obratiti barem sljedećem sloju cijena, koji je dvostruko skuplji.

Nažalost, takva ograničenja za najjeftiniji plan prilično su česta u industriji web hostinga. Tvrtke se natječu tko može namamiti kupce najnižom cijenom, samo da bi prodao pristojnu uslugu hostinga po višoj cijeni.

Brze činjenice

 • Povrat novca: 30-dnevno jamstvo povrata novca.
 • Migracija web stranice: besplatan prijenos za 1 WordPress web stranicu. Ostale migracije iznose 149,99 USD za do 5 web stranica i 20 računa e -pošte.
 • Besplatna domena? Da, prvu godinu. Zatim se obnavlja po 15,99 USD godišnje.
 • Lakoća prijave : Jednostavan i vođen postupak prijave.
 • Načini plaćanja : Glavne kreditne kartice i PayPal.
 • Skrivene naknade i klauzule : Nema povrata za nazive domena. Stope obnove za obje domene i hosting mnogo su veće od uvodnih stopa.
 • Dodatne prodaje: Neke su se povećavale tijekom registracije, ali ništa previše agresivno.
 • Aktivacija računa : Trenutno aktiviranje u većini slučajeva. Ako su podaci netočni ili postoji sumnja na prijevaru, aktivacija može kasniti.
 • Iskustvo s upravljačke ploče i nadzorne ploče : cPanel jednostavan za korištenje
 • Instalacija aplikacija i CMS -a (WordPress, Joomla itd.) : Mojo Marketplace čini instalaciju aplikacija brzom i jednostavnom.

Preporučujemo li Bluehost?

Da, definitivno.

Bluehost je u prošlosti radio nešto bolje, ali i dalje pružaju pouzdanu uslugu uz pristojne brzine poslužitelja.

Također, nude snažne sigurnosne mogućnosti, izvrsno jamstvo povrata novca, mnogo aplikacija prilagođenih korisniku i više razina hosting paketa pogodnih za različite korisnike. Cijene počinju od 2,75 USD mjesečno s našim posebnim popustom.

Ipak, Bluehost nije savršen. Stope obnove planova hostinga dramatično će se povećati nakon početnog razdoblja registracije, a najjeftiniji plan ima neka kritična ograničenja u odnosu na sljedeće razine.

No, sveukupno, Bluehost pruža pristojne performanse i dobru vrijednost za vaš novac.

Recent Articles

spot_img

Related Stories

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay on op - Ge the daily news in your inbox