GoDaddy recenzija

Uz više od tisuću usluga hostinga web stranica, prilično je teško pronaći hosting koji je savršen za vaše potrebe.

Na prvi pogled, GoDaddy je izvrstan, ima niske cijene i neke sjajne značajke.

Ali ako pogledate recenzije kupaca i povratne informacije, vidjet ćete i neka polarizirana mišljenja.

Dakle, što je točno slučaj s GoDaddyjem? Trebate li se prijaviti s njima ili ne?

Pa, želimo vam pomoći da vam odluka bude lakša. Stoga smo se prijavili za GoDaddy kako bismo testirali njihovu izvedbu. Duboko smo preledali sve njihove značajke i uvjete te napisali ovu konačnu recenziju kako bismo vam olakšali da saznate zadovoljava li GoDaddy vaše potrebe.

Opće informacije i pregled hostinga


Naša ocjena:Naša ocjena: 4.5
BRZINA:520 ms 
UPTIME:99,91% 
PODRŠKA:24/7 Live Chat, telefon, WhatsApp
APLIKACIJE:WordPress, Joomla, Drupal i 125+ drugih aplikacija s instalacijom jednim klikom
ZNAČAJKE:Neograničena propusnost, 100 GB pohrane, besplatna prva godina za Office 365 e-poštu i naziv domene
PLANOVI HOSTINGA:Zajednički, WordPress, Cloud, Reseller, VPS i namjenski poslužitelji
PRIJENOS MJESTA:Nije besplatno (99,99 USD po stranici)
CIJENE:Počevši od 2,99 USD/mj ( obnavlja se od 8,99 USD/mj. )

Prednosti korištenja GoDaddy hostinga


GoDaddy je možda najpoznatiji po tome što je registar domena , ali su također shvatili kako pružiti pristojnu uslugu hostinga.

Naime, u posljednjih nekoliko godina isporučili su solidno vrijeme rada i brzinu stranice. Osim toga, nude više od 125+ besplatnih integracija za vašu web stranicu, kao i 24/7korisničku podršku.

Uz sve to, njihov najjeftiniji Economy plan također ima dobru vrijednost za novac.

Evo najboljih stvari koje su nam se svidjele kod GoDaddyjevog hostinga.

1. Veliko vrijeme učitavanja stranice pri 520 ms

Ovo bi moglo biti malo iznenađenje:

Naše GoDaddy testno mjesto pokazalo je sjajno prosječno vrijeme učitavanja stranice od čak 520 ms tijekom posljednjih 12 mjeseci.

To je donekle iznenađujuće jer prije nekoliko godina ne biste povezivali jeftinije web hostove poput GoDaddyja s tako izvrsnom izvedbom.

Studije su pokazale da sporo vrijeme učitavanja može uzrokovati da vaši posjetitelji brže napuste stranicu . Zauzvrat, to šteti vašem rangu u tražilicama (osobito na mobilnim uređajima) i, naravno, negativno utječe na vaše stope konverzije.

Nažalost, budući da nećete moći promijeniti brzinu svog web hosta, važno je to razmotriti prije nego što se prijavite kod davatelja usluga hostinga. Ako je vaš web host spor na razini poslužitelja, onda su vam, nažalost, ruke vezane.

No, na sreću, na temelju naših testova, nećete morati brinuti o brzini stranice s GoDaddy hostingom.

2. Preko 125+ aplikacija za instalaciju jednim klikom

GoDaddy će vam omogućiti da instalirate neke moćne integracije treće strane na vaše web mjesto. Zapravo, možete dodati preko 125 najpopularnijih aplikacija na Internetu – samo jednim klikom. To uključuje sustave za upravljanje sadržajem kao što su WordPress, Joomla i Drupal.

GoDaddy također uključuje alate prilagođene programerima kao što su cPanel, MySQL, CloudLinux, Python i više verzija PHP-a.

Dakle, imaju dobar izbor opcija koje odgovaraju svima, od blogera početnika do iskusnijih web programera. Ono što je korisno za neke početnike jest to što čak imaju alat za izradu web stranica  koji dolazi s zasebnim planom cijena (počevši od 9,99 USD mjesečno).

3. Osnovni jeftini plan ima odličnu vrijednost za novac

Trenutačno je cijena ekonomskog plana samo 2,99 USD mjesečno uz ugovor na 12 mjeseci.

Ali za tako nisku cijenu, dobivate li zapravo neku vrijednost?

Pa da. Dobivate jednu web stranicu, do 100 GB prostora za pohranu i neograničenu propusnost. Također, dobit ćete besplatnu domenu s bilo kojim godišnjim planom i besplatnu Office 365 e-poštu za prvu godinu. Sve ove značajke su stvarno korisne i ne nudi ih svaki domaćin kao dio svog najjeftinijeg plana.

Ukupna vrijednost koju dobivate od GoDaddyjevog ekonomskog plana za jednu osnovnu web stranicu je dobra, s obzirom na to da je ludo jeftina.

Međutim, unatoč nekim izvanrednim značajkama i odličnoj cijeni, morat ćete napraviti nekoliko kompromisa i s GoDaddyjem.

Nedostaci korištenja GoDaddy hostinga


Iako se vrijednost za GoDaddyjev najjeftiniji plan na prvu čini dobrom, nakon što bolje pogledate, pronaći ćete neke probleme.

Dapače, problemima donekle doprinose njihove niske cijene. Naime, najjeftinijem planu nedostaje nekoliko važnih značajki i puno je povećanja prodaje tijekom procesa naplate. Također, cijena obnove bit će puno viša od popusta u prvom terminu.

Uz to, nismo baš uživali u GoDaddyjevom pomalo zbunjujućem i nejasnom jamstvu povrata novca.

Dakle, ovo su najveći nedostaci koje smo pronašli

1. Osnovnom planu nedostaju ključne značajke (bez SSL certifikata, sigurnosne kopije, sigurnosti ili migracije web-mjesta)

Najbolji hostinzi koje smo pregledali ubacit će značajke kao što su SSL certifikat ili sigurnosne kopije u svaki plan. Zapravo, oni su postali uobičajeni i danas su prilično potrebni za pokretanje web stranice.

Nažalost, GoDaddy ne nudi niti jednu od spomenutih značajki u svojim osnovnim planovima.

Cijene ovih dodataka su previsoke. Pogotovo jer će vam većina današnjih hostinga dati besplatan Let’s Encrypt SSL certifikat za svaku od vaših web stranica.

Neki hostinzi također će vam besplatno dati sigurnosne kopije i sigurnost web stranice.

Ali uz GoDaddy, sigurnosne kopije koštat će vas 2,99 USD mjesečno, a sigurnost web-mjesta 5,59 USD mjesečno (obnavlja se po 6,99 USD mjesečno).

Uz sve to, postoji još jedna uobičajena značajka koju GoDaddy ne nudi besplatno:

Migracije web mjesta.

Opet, mnogi će besplatno premjestiti barem jednu postojeću stranicu na svoje poslužitelje. Mnogi od njih to mogu učiniti čak i u roku od nekoliko sati od zahtjeva, tako da ne morate čekati.

Ali ne GoDaddy. Ne nude nikakve besplatne upravljane migracije. Ova će značajka koštati 99,99 USD po web-mjestu i bazi podataka, a potrebno je 7-10 radnih dana. Dakle, nije samo skupo nego i sporo.

Ako dodate sve ove dodatne troškove tijekom nekoliko godina, GoDaddy hosting više ne izgleda tako jeftino.

2. Ispodprosječno vrijeme neprestanog rada na 99,91%

GoDaddy isporučuje malo prosječno vrijeme rada na njihovim planovima zajedničkog hostinga. Kao što je spomenuto, njihov prosječni radni vijek od 12 mjeseci iznosi 99,91%.

Stopa neprekidnog rada od 99,91% znači oko osam sati ukupnog vremena zastoja godišnje, što nije tako loše u usporedbi s nekim drugim hostovima koje smo pregledali. Međutim, još uvijek je ispod standardnog vremena rada od 99,93%.

3. Puno dodatnih prodaja

Sve nedostajuće značajke o kojima smo gore govorili dovode do povećanja cijena. Zapravo, GoDaddy je postao pomalo zloglasan po prodaji.

Prvo povećanje prodaje na koje ćete naići ima veze s mjesečnim troškovima za hosting plan. Na temelju trajanja odabranog plana, iznos koji ćete platiti unaprijed može se jako razlikovati.

Kratak tromjesečni plan ima značajnu mjesečnu cijenu: 10,99 USD mjesečno. Dakle, za najbolju vrijednost, možda ćete se morati prijaviti na 12, 24 ili 36 mjeseci umjesto toga, dobivajući mjesečnu cijenu od 2,99 USD ili 5,99 USD.

GoDaddy će vam također pokušati prodati puno dodatnih usluga pri naplati. Na primjer, automatski će vas uključiti u sigurnosne kopije web-mjesta koje će koštati još 2,99 USD mjesečno za vrijeme trajanja vašeg plana.

GoDaddyjev proces naplate može se osjećati kao minsko polje, gdje morate pažljivo pratiti svaki korak prije nego što slučajno platite dva ili tri puta veću cijenu.

GoDaddy Cijene, planovi hostinga i kratke činjenice

Evo kratkog pregleda GoDaddyjevih hosting planova:


Ekonomski planDeluxe planUltimativni plan
Cijena2,99 USD mjesečno
Obnavlja se po 8,99 USD mjesečno
6,99 USD mjesečno
Obnavlja se po 11,99 USD mjesečno
9,99 USD mjesečno
Obnavlja se po 16,99 USD mjesečno
web stranice1NeograničenNeograničen
BandwidthBez mjerenjaBez mjerenjaBez mjerenja
Skladištenje100 GBBez mjerenjaBez mjerenja
Računi e-pošteNeograničenNeograničenNeograničen
Druge značajke• Besplatna e-pošta za prvu godinu (obnavlja se 23,88 USD godišnje)• Besplatna e-pošta za prvu godinu (obnavlja se 23,88 USD godišnje)
• Neograničene poddomene
• Besplatna e-pošta za prvu godinu (obnavlja se 23,88 USD godišnje)
• 2x procesorska snaga i memorija
• Besplatan SSL certifikat
• Premium DNS

Brze činjenice:

 • Povrat novca : pomalo zbunjujuće 30-dnevno jamstvo povrata novca.
 • Migracija web stranice:  Nema besplatnih prijenosa. Cijena upravljane migracije 99,99 USD po web-lokaciji. Migracija će trajati 7-10 radnih dana.
 • Besplatna domena:  besplatna za vrijeme trajanja početnog godišnjeg plana (12, 24, 36 mjeseci, itd.).
 • Jednostavnost prijave: Vrlo jednostavna registracija.
 • Načini plaćanja : Prihvaćaju se sve glavne kreditne kartice i PayPal.
 • Skrivene naknade i klauzule : Pomalo zbunjujuća politika povrata i uvjeti kao što su „Ako je usluga hostinga već izvršena, ona se ne može vratiti (ako još nije izvršena, ispunjava uvjete za povrat u roku od 30 dana od datuma transakcije). ”
 • Upsells : Puno povećanja prodaje. Varijacije cijene za početnu duljinu roka, migracije web-mjesta, sigurnosne kopije, SSL certifikate, sigurnost i još mnogo toga.
 • Aktivacija računa : Brza aktivacija računa.
 • Iskustvo s upravljačkom pločom i nadzornom pločom : cPanel.
 • Instalacija aplikacija i CMS-ova (WordPress, Joomla, itd.): Mnoštvo opcija instalacije jednim klikom s najpopularnijim aplikacijama otvorenog koda.

Preporučamo li GoDaddy?

Da, preporučujemo.

GoDaddy ima velike brzine učitavanja stranica. Dobro funkcioniraju s najpopularnijim web aplikacijama koje želite. I početna cijena za najjeftinije planove i dalje je dobra unatoč nedostatku nekoliko važnih značajki.

GoDaddy nudi mnoge dodatne ponude za osnovne značajke za koje pretpostavljate da su upravo uključene besplatno (SSL, sigurnosne kopije itd.). Dodavanje bilo kojeg od njih moglo bi udvostručiti trošak vašeg plana. Lako bi vas mogli koštati znatno više od ostalih davatelja web hostinga.

Njihovo vrijeme rada se smanjilo, ali je i dalje prilično pristojno.

Dakle, iako je GoDaddyjeva ukupna izvedba dobra, oni imaju neke nedostatke. Međutim, oni su i dalje pouzdan hosting.

Najbolje alternative za GoDaddy:

 • Bluehost
  vrlo dobro vrijeme rada | Jednostavan za korištenje za početnike | 24/7 korisnička podrška
  Pročitajte Bluehost recenziju

 • Najbolji mjesečni plan za DreamHost | 97-dnevno razdoblje povrata | Neograničena propusnost
  Pročitajte DreamHost recenziju

Dodatno čitanje:  10 najboljih usluga web hostinga (u 2021.)

Recent Articles

spot_img

Related Stories

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay on op - Ge the daily news in your inbox