Najbolji Web Hosting 2021

Izaberite najbolji web hosting za vašu stranicu i uštedite vrijeme i novac

Postoji mnogo različitih vrsta web hostinga koji mogu koštati od 0,50 USD/mjesečno do 999 USD mjesečno.

No, kako znate koje je pravo rješenje za vaše poslovanje?

U ovom smo pregledu usporedili popularne pružatelje usluga zajedničkog hostinga i naveli 5 najboljih pružatelja usluga web hostinga.

Sve navedene usluge hostinga pristupačne su i najbolje odgovaraju malim i srednjim web stranicama, kao i novim web stranicama. Ako imate web stranicu koja već ima više od 50.000 posjetitelja mjesečno, razmislite o namjenskim ili VPS hosting uslugama.Evo detaljnog procesa kako analiziramo hosting :

 • Prijavljujemo se s planom web hostinga koji nudi usluga hostinga
 • Postavili smo praznu web stranicu WordPress
 • Pratimo njihove performanse, kao što su produženje rada i vrijeme učitavanja (12+ mjeseci)
 • Provjeravamo njihove značajke/ograničenja, cijene i korisničku podršku
 • Objavljujemo recenziju ( ažurira se dva puta godišnje )

P.S

Ako još nemate web stranicu, možete koristiti ovaj vodič za početak izrade web stranice .

5 najboljih web hostinga 2021

Najvažniji faktor koji morate uzeti u obzir pri odabiru pružatelja usluga web hostinga je njihova izvedba – brzina i vrijeme neprekidnog rada.

Što je brži pružatelj usluga hostinga, to je bolje za vašu web stranicu. Web performanse postaje više i više važno u 2021. i vjerojatno dalje.

U nastavku se nalazi popis 5 najboljih pružatelja usluga hostinga web stranica ( od 40+ koje smo testirali) za koje smo utvrdili da imaju dobro vrijeme učitavanja stranice (brzinu), veliko vrijeme neprekidnog rada i profesionalnu korisničku podršku.

1. Bluehost – najbolje za nove web stranice

Bluehost Prednosti
+ Dobro vrijeme rada (99,95%)
+ Pristojna brzina (713 ms)
+ Instaliranje jednim klikom za WordPress
+ Jednostavno korištenje, prilagođeno početnicima
+ Besplatna domena i izrada web stranica
+ Podrška 24 sata dnevno (chat i telefon)
Bluehost Mane
– Popusti samo za duže planove

Naša Ocjena:


Bluehost web hosting postoji od 2003. godine i sada ugošćuje više od 2.000.000 web stranica. Oni su najpopularnija, jeftina opcija hostinga za nove web stranice.

Oni su naša najbolje ocijenjena tvrtka za web hosting jer su posljednjih 12 mjeseci neprekidnog rada i brzine – 99,95% odnosno 713 ms .

Njihova trogodišnja uvodna cijena iznosi 2,75 USD/mjesečno (obnavlja 8,99 USD), a dolazi sa značajkama kao što su besplatni naziv domene, izrada web stranica i instalacija jednim klikom za WordPress, Joomla i Drupal putem njihove upravljačke ploče. Dakle, za početnika (netko bez web stranice), ovo je vjerojatno najbolja opcija. Nemjerljiva propusnost i 50 GB prostora za pohranu uključeni su u osnovni plan.

Odlično pristaje WordPress web stranicama jer ih službeno preporučuje WordPress.org

Bluehost također nudi besplatne račune e -pošte, korisničku podršku koja radi 24 sata dnevno i SSL (sigurnosni sloj) u svim planovima. Vrlo je jednostavan za korištenje i vjerojatno najbolji hosting za početnike koji je pouzdan i siguran. Osim tradicionalnog dijeljenog hostinga, tvrtka nudi i namjenske, VPS i upravljane WordPress hosting planove za web stranice s većim prometom.

Svi njihovi planovi hostinga imaju 30-dnevno jamstvo povrata novca i odmah se aktiviraju, tako da ih možete odmah početi koristiti.

Posjetite Bluehost.com
… ili pročitajte našu detaljnu recenziju Bluehosta


2. DreamHost – Najbolji “mjesečni” plan plaćanja

DreamHost Prednosti
+  produženje rada garancija
+ Mjesečni planovi dostupni
+ 97-dana povrat novca
+ neograničen mrežna propusnost i skladištenje
DreamHost Mane
– Loše vrijeme neprekidnog rada (99,84%)
– Spora brzina (1350 ms)
– Nema cPanel

Naša Ocjena:


DreamHost, osnovan 1997. godine, jedan je od najstarijih pružatelja usluga web hostinga. Tvrtka ugošćuje preko 1,5 milijuna web stranica, blogova i aplikacija u više od 100 zemalja.

Prema našim posljednjim 12-mjesečnim podacima, DreamHost, ima slabo vrijeme rada (99,84%) i malu brzinu (1350 ms) .

Ono po čemu se DreamHost razlikuje od mnogih drugih web hosting usluga jest to što nude mogućnost plaćanja mjesečno umjesto godišnje.

To znači da se možete prijaviti za 4,95 USD i odmah početi koristiti svoj hosting račun. Alternativno, možete se uključiti u trogodišnji plan koji počinje s 2,59 USD mjesečno i obnavlja se sa 5,99 USD mjesečno. Osnovni plan uključuje besplatnu domenu, 1 web stranicu, neograničenu propusnost i pohranu. Korisnici također mogu koristiti DreamHostov alat za povlačenje i ispuštanje i mogu dodati e-poštu uz mjesečnu naknadu od 1,67 USD mjesečno.

Tvrtka nudi snažne sigurnosne značajke (LetsEncrypt SSL), razne alate za upravljanje domenom i neograničen prijenos podataka mjesečno. WordPress dolazi unaprijed instaliran, a tvrtka ima i vlastiti alat za izradu web stranica jednostavan za korištenje. Nemaju cPanel koji je dobro poznat u industriji web programera, ali DreamHost nudi vlastitu administratorsku ploču koja prilično radi isto što i cPanel ili Plesk.

Svi planovi uključuju podršku za chat uživo u SAD -u koja radi 24 sata dnevno. Tvrtka ima velikodušnu politiku povrata novca u roku od 97 dana . 

Posjetite DreamHost.com … ili pročitajte našu detaljnu recenziju DreamHosta

3. GoDaddy hosting

GoDaddy Prednosti
+ Dobro vrijeme učitavanja (520 ms)
+ Prosječno vrijeme neprekidnog rada (99,91%)
+ 100 GB prostora za pohranu web stranice
+ pristup cPanelu i izradi web stranica
+ Garancija neprekidnog rada za 99,90%
GoDaddy Mane
– SSL i troškovi e -pošte dodatno se naplaćuju
– Nema prijenosa web stranice

Naša Ocjena:


GoDaddy jedno je od vodećih hosting rješenja s više od 44 milijuna web stranica . Tvrtka ima 14 objekata širom svijeta i prepoznata je kao jedan od najvećih registra domena. Oni također nude web hosting usluge koje su pogodne i za male i za vrlo velike web stranice. Slično kao i SiteGround, oni također ne posjeduju svoje servere, već su se udružili s Amazonom i iznajmljivali poslužitelje od AWS -a.

Posljednja godina praćenja GoDaddy dijeljenog hostinga pokazala nam je vrijeme neprekidnog rada od 99,91% i brzinu stranice oko 520 ms što nam pokazuje da je GoDaddy pouzdan pružatelj usluga. GoDaddy je izvrsno rješenje za izradu prilagođenih web stranica jer dolazi s jednostavnim graditeljem web stranica drag-and-drop (GoCentral) dizajniranim za početnike. Također sadrži alate prilagođene programerima poput MySQL, cPanel, CloudLinux, Python i više verzija PHP-a.

Njihov najjeftiniji plan web hostinga počinje od 2,99 USD mjesečno (obnavlja 8,99 USD mjesečno), dolazi s besplatnom domenom i neograničenom propusnošću. Uključeni su i sigurnosni nadzor i DDoS zaštita.

Međutim, GoDaddy ima mnogo dodataka zbog kojih ćete vjerojatno morati platiti malo više. Na primjer, sigurnosne kopije web stranica, SSL certifikati i računi e -pošte nisu uključeni u njihov najjeftiniji plan. GoDaddy također nudi podršku koja radi 24 sata dnevno.

Svi godišnji i višegodišnji planovi tvrtke GoDaddy dolaze sa 30-dnevnim jamstvom povrata novca. 

Posjetite GoDaddy.com … ili pročitajte našu detaljnu recenziju GoDaddyja

4. GreenGeeks

GreenGeeks Prednosti
+ Dobro vrijeme učitavanja (477 ms)
+ Pouzdano vrijeme neprekidnog rada (99,95%)
+ poslužitelji u SAD -u , Kanadi i Nizozemskoj
+ besplatan prijenos web stranice
+ Neograničena propusnost i računi e
-pošte

GreenGeeks Mane
– Pitanja povrata novca
– Visoki troškovi obnove

Naša Ocjena:


GreenGeeks postoji već više od 12 godina i ugošćuje preko 500 000 web stranica.

Sa brzinama učitavanja od 477 ms , GreenGeeks nudi brz hosting po pristupačnoj cijeni od 2,49 USD mjesečno. Dodajte tome njihove bonuse bogate značajkama, visokokvalitetnu korisničku podršku koja radi non-stop i ekološki prihvatljive prakse, a lako je vidjeti kako GreenGeeks brzo stvara ime za sebe na iznimno prezasićenom tržištu.

GreenGeeks također pruža pouzdano prosječno vrijeme neprekidnog rada od 99,95% .

Njihov najjeftiniji plan dolazi s besplatnom domenom na godinu dana, upravljačkom pločom web stranice (cPanel), besplatnim SSL -om, PowerCacher -om, 50 GB SSD prostora za pohranu i neograničenim prijenosom podataka. Korisnici također dobivaju jednu web stranicu, 50 računa e -pošte i sigurnosne kopije.

Ako vaša web stranica raste, uvijek možete nadograditi na fleksibilniji VPS hosting. Također, GreenGeeks će besplatno premjestiti vašu web lokaciju s vašeg postojećeg web hostinga. Nažalost, stopa obnavljanja od 10,95 USD mjesečno može odvratiti neke webmastere od odabira GreenGeeksa u odnosu na druge pružatelje usluga hostinga.

Svi planovi dolaze s 30-dnevnom garancijom povrata novca. 

Posjetite GreenGeeks.com … ili pročitajte našu detaljnu recenziju GreenGeeksa


5. HostPapa

Hostpapa Pro
+ Veliki neprekidan rad (99,98%)
+ Brza prosječna brzina (569 ms)
+ Opsežna podrška
+ proaktivne sigurnosne značajke
+ 30-dana garancija povrata novca
Hostpapa Mane
– visoke cijene obnove

Naša Ocjena:


HostPapa je povećao svoju uslugu od 2006. godine, a sada ugošćuju više od 500.000 web stranica. Nude izvrsne performanse, izvrsne značajke i vrijednost za novac.

Tijekom posljednjih 12 mjeseci naše je testno mjesto pokazalo stvarno solidno vrijeme rada od 99,98% i prosječnu brzinu stranice od 569 ms .

No, solidne izvedbe nisu njihov jedina pozitivna strana:

HostPapa nudi više mogućnosti podrške nego možda bilo koji drugi host. Imaju chat koji radi 24 sata dnevno, e -poštu, faks (!) I podršku putem pošte, kao i telefonsku podršku u više od 18 zemalja i četiri jezika. Također, njihova baza znanja ima mnogo korisnih videozapisa.

Najjeftiniji plan Starter programa HostPapa možete dobiti za 2,95 USD mjesečno uz trogodišnju pretplatu. To uključuje besplatnu migraciju, SSL i CDN, kao i alat za izradu web stranica i 400+ aplikacija za instalaciju s jednim klikom. Povrh toga, dobit ćete besplatnu domenu, 100 GB prostora za pohranu i neograničenu propusnost.

Sve je ovo definitivno velika vrijednost za novac i dobro pristaje početnicima. Jedini nedostatak je što se Starter plan obnavlja na 9,99 USD mjesečno.

Osim dijeljenog hostinga, HostPapa nudi i VPS i WordPress planove hostinga.

Imaju pristojnu 30-dnevnu garanciju povrata novca.

Posjetite HostPapa.com
… ili pročitajte našu detaljnu recenziju HostPapa hostinga

Ostale stvari koje treba uzeti u obzir pri odabiru usluge web hostinga

1. Prijenosi web stranica i migracije nisu uvijek besplatni

Što ako odaberete web hosting samo da biste otkrili da vam se ne sviđa? Prijenos web lokacije, poznat i kao migracija web lokacije, omogućuje vam premještanje vaše web stranice na drugi hosting.

Prelazak na drugu web stranicu sastoji se od prijenosa datoteka i baza podataka web stranice, konfiguriranja vaše web stranice s novim hostom i usmjeravanja DNS -a vaše domene na novog hosta. Nakon što odaberete novog domaćina web lokacije, obično vam mogu pomoći u ovom procesu. Cijena će ovisiti o hostingu na koji se prebacujete, ali se može kretati od 150 do 400 USD.

No neki web hostobi na našem popisu, poput HostGator -a i GreenGeeksa , nude besplatne prijenose web stranica.

Za plaćene prijenose ponekad možete prenijeti više web stranica. Na primjer, premještanje 5 web stranica i 20 računa e -pošte na Bluehost iznosi 149,99 USD . Prijenos web stranice obično će trajati nekoliko dana.

Hosting poput HostPape bit će potrebno 5 do 7 dana da dovrši prijenos web lokacije. Preporučuju izmjenu DNS unosa prije početka prijenosa tako da traje manje vremena. Također mogu ažurirati vaše DNS unose, ali ova će usluga dodati 24 do 72 sata prije nego što vaša web stranica postane aktivna. S A2 hostingom trebat će od 2 do 4 dana.

2. Stope obnove obično su veće

Prema našim saznanjima, većina davatelja usluga web hostinga udvostruči ili utrostruči svoju cijenu kad dođe vrijeme za obnovu vašeg dogovora.

Naknade za obnovu mogu skočiti na 7-10 USD mjesečno za osnovni plan koji u početku košta 2,99 USD mjesečno. Značajke i performanse koje dobivate iz plana ostaju iste, ali ćete morati platiti više.

 • Na primjer, GoDaddyjev ekonomski plan skočit će na 8,99 USD mjesečno kada dođe vrijeme za obnovu.
 • A2 hosting zahtijeva od kupaca da podnesu pisani zahtjev za otkazivanje 15 dana prije početka obnove. Međutim, ako zaboravite zatražiti otkazivanje, vaša će obnova automatski započeti, a cijena će se udvostručiti.

3. Ograničenja propusnosti, prostora za pohranu i računa e -pošte

Što se tiče propusnosti i prostora za pohranu, postoje i ograničenja.

 • Najjeftiniji plan GoDaddyja korisnicima pruža neograničenu propusnost i 100 GB prostora za pohranu što je dovoljno za jednu web stranicu.
 • Hostinger nudi propusnost od 100 GB i 10 GB prostora za pohranu, dok iPage nudi skalabilnu propusnost i neograničene MySQL baze podataka.
 • Kupci koje zanima neograničena propusnost i pohrana trebali bi provjeriti HostGator, SiteGround i GreenGeeks.

Vlasnici web stranica zainteresirani za pružatelje usluga hostinga koji nude besplatni SSL trebali bi razmisliti o korištenju Bluehost, DreamHost, HostGator, SiteGround ili iPage. Svi oni uključuju besplatni SSL certifikat u sve svoje planove hostinga, što nije uvijek slučaj s velikim pružateljima usluga hostinga. Na primjer, GoDaddy naplaćuje naknade za SSL certifikate.

Što se tiče računa e -pošte , rješenja za web hosting razlikuju se u ponudi.

 • Na primjer, svi računi za SiteGround, HostGator, A2 Hosting i Hostinger sadrže besplatni račun e -pošte.
 • GoDaddy uključuje besplatnu poslovnu e -poštu za prvu godinu s osnovnim planom. Poštanski pretinac Microsoft Office 365 dolazi s 5 GB namjenske pohrane i zajedničkim mrežnim kalendarom.
 • iPage i GreenGeeks omogućuju korisnicima stvaranje neograničenih računa e -pošte. Oni su označeni za domenu korisnika i uključuju prosljeđivanje e -pošte i automatske dopisnike.

4. Kad vaša web stranica poraste, razmislite o odabiru skalabilnijeg web hosting plana

Pružatelji web hosting usluga nude različite vrste hostinga . Ako tek započinjete ili imate web stranicu s malim prometom, trebali biste koristiti djeljeni web hosting. Više je nego dovoljno za održavanje i pokretanje vaših web stranica. Međutim, nakon što vaša web lokacija raste, lako ćete preći s jednog hostinga na drugi ili nadograditi na skuplji web hosting.

 • Dijeljeni web hosting – najbolje za nove web stranice i blogove. Sve web stranice pohranjene su na jednom fizičkom poslužitelju za hosting gdje dijele poslužiteljske resurse poput prostora za pohranu, propusnost, RAM i računalnu snagu. Ako vaša web stranica nema veliki promet, ovo je najbolje mjesto za početak. Vratite se na našu top 5 listu .
 • VPS hosting – VPS označava virtualni privatni poslužitelj. Iako je VPS sličan dijeljenom hostingu (po pitanju brzine i neprekidnog rada) i pohranjuje više web stranica na istom poslužitelju, pruža više mogućnosti prilagođavanja i imat ćete veću kontrolu. Pomoću VPS -a možete prilagoditi svoje resurse ovisno o svojim potrebama.
 • Cloud hosting – Vrsta usluge hostinga koja omogućuje mnogim računalima da rade zajedno, pokreću aplikacije i koriste kombinirane računalne resurse. Web stranice smještene u oblaku mogu koristiti resurse više web poslužitelja, što znači da nisu ograničene na jedno mjesto poslužitelja.
 • Upravljani WordPress – Najbolji za WordPress web stranice s velikim prometom. WordPress upravljani hosting pokriva iste potrebe hostinga kao i opće usluge web hostinga, međutim, njegov glavni fokus je optimizirati performanse WordPress web stranice.
 • Namjenski hosting – najbolje za velike web stranice poduzeća. Vrsta poslužitelja za hosting koji vlasnicima web stranica daje resurse jednog poslužitelja za njihovu web stranicu. Ova vrsta hostinga web stranicama pruža mogućnost upravljanja velikim količinama prometa i mogućnost prilagođavanja njihovim potrebama u smislu CPU -a, RAM -a, prostora na disku i softvera.

Ako želite da pregledamo, usporedimo i pratimo više web hosting tvrtki koje nisu na popisu, kontaktirajte nas .

Ako želite ostaviti vlastitu recenziju, možete je poslati ovdje . Budući da primamo mnogo prijava, prihvaćamo samo prave i jedinstvene recenzije.

Recent Articles

spot_img

Related Stories

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay on op - Ge the daily news in your inbox